29 april 2009

My favorite cake -------- Favorit kaka


Min favorit kaka som jag alltid bakar när vi skall fara ut med husvagnen. Detta recept har jag använt i snart 25 år. Kakan är underbart god och nu vill jag dela receptet med er som gillar att baka.Och jag har använt kalkonägg som jag fick som belöning se inlägget om kalkonen som var på rymmen.
TOSCA MED ÄPPELMOS
Detta behövs:
3 ägg jag tog 2 kalkonägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2,5 dl äppelmos
1 tsk kanel
Glasyr
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån Form: Rund ca 2 liter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen väl.Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vattnet, litet i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör varsamt ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda genast nederst i ugnen. Tid:Ca 40 minuter.
Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull.Värm på svag värme medan du rör om försiktigt.Allt skall blanda sig väl,men koka inte. Ta ut kakan efter ca 30 minuter. Den ska vara precis på gränsen till färdiggräddad. Bred över glasyren. Sätt in kakan, låt grädda vidare ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna i formen ca 30 minuter. Stjälp upp den, skär den med varm kniv till två bottnar, och bred på äppelmos blandat med kanel på "understa" botten. Lägg ihop kakan och låt en svalna helt.
*************************
Jag tar nu bloggledigt i ca en vecka för att åka upp till fjällen. Vi bor i husvagn vid den Norska gränsen. Jag hoppas på fint väder och kanske lite fiskelycka. När jag kommer hem så blir det trädgårdsarbete för hela slanten. För då är det väl dags att ta bort all täckning.
HA EN TREVLIG VALBORG
Lycka till med kakan
GUNILLA

17 kommentarer :

  1. Det ser smaskens ut:)
    Smakade det annorlunda när du hade kalkon ägg i?
    jag har kopierat receptet om det går bra.
    sånt gillar jag att baka .. men vanliga kanelbuller ..det går inte .. jag har försökt tusentals gånger men jag får inte till det .. de kan användas som kanon kulor . så jag fick förfrågan om jag skulle skicka dom till Bofors:D
    kram

    SvaraRadera
  2. Tack för recept, det måste provas, och trevlig valborg, det låter som ni kommer att få mysigt! Själv ska jag förbereda makens 40-års fest som är på fredag!
    Växthusmadam

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Undrar om det bli någon skillnad med de äggen, fast de borde väl smaka likadant.
    Ha en härlig vecka i fjällen! /Anette

    SvaraRadera
  4. Tack för det receptet.
    Det ser jättegott ut :)
    Hoppas att ni får det härligt på er tur.
    Det är inte varje dag man träffar på en sådan rymling. Kul att få ägg som belöning.

    Håller på att städa i sommarvärmen. Jag får nog byta om till linne och shorts, för jag smälter snart bort.
    Men det är härligt. Annars tycker jag att man brukar stå och frysa vid valborgsbrasan.

    Ha en trevlig Valborg!
    Kram Mari

    SvaraRadera
  5. Den kakan ska jag prova nu till helgen. Den ser smaskig ut.
    Hoppas att Du får det härligt i husvagen och har det gott.
    Kram Marie:)

    SvaraRadera
  6. Kakan blev jätte god:)
    det är 2 biter kvar av den som jag skall spara tills ikväll:)
    tack för receptet:)
    ha en trevlig Valborg
    kram

    SvaraRadera
  7. Låter verkligen gott det där receptet till kakan.Äpple passar väldigt bra i bakverk.Skriver gärna av det.
    Ha en fin valborg

    SvaraRadera
  8. Låter som en supersmaskig kaka! Ska testa den snart...
    Ha en riktigt skön fjällvecka
    Nina

    SvaraRadera
  9. Trevlig resa. Vad kakan ser god ut. Den måste jag pröva. Ha det bra//Britt

    SvaraRadera
  10. Hoppas ni får fint väder hela veckan. Kakan både ser god ut och låter smaskens. Jag tror jag återkommer och "lånar" receptet /gittan

    SvaraRadera
  11. Hoppas du får det riktigt skönt!

    SvaraRadera
  12. Mmmm, kakan ser mumsig ut!! Hoppas ni får en härlig vecka i fjällen! Kanske blir det några vackra blogginlägg lite senare?

    Hälsningar från Afrika!
    Esther

    SvaraRadera
  13. Den ser jättegod ut! Måste prova...
    Ha en trevlig vecka - tänk att det skiljer så mycket på våren. Du skall ta bort täckningen och här nere utanför Göteborg har lökarna blommat över, tulpanerna (de som inte rådjuren ätit) blommar och löjtnantshjärta och pioner är på god väg.

    Anki/Trädgårdslust

    SvaraRadera
  14. Mmmm, kakan ser jättemumsig ut!
    Hoppas ni får god fiskelycka,
    Lydia

    SvaraRadera
  15. My husband was reading this over my shoulder as he passed by the computer and stopped and said 'MMMM - apple cake!' (He speaks Swedish). It looks delicious. I think I understand the receipe, on the basis of my Norwegian, but just to be sure I'll get him to work for his cake and translate it for me!

    SvaraRadera
  16. Denne kaken ser nydelig ut...kommer på kaffe jeg:)) Takk for receptet:)
    Ha en trivelig søndag,klem:))

    SvaraRadera
  17. De receptet ska jag prova..såg smaskens ut! Hoppas ni får det bra i fjällen!

    Kram Fam. Skott

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill lämna en kommentar eller bara visa att du har varit inne och tittat.

08.12.16

free counters

Min blogglista

Här är jag medlem

bakgrund pion

muspekare

Flower 62