11 augusti 2015

En stor förändring
Vi har konstaterat att den trekammarbrunn som vi installerade när vi byggde vårt sommarställe 1974. 
inte är godkänd med de  krav som kommunen ställer.

Det var bara att beställa en ny brunn och en som kunde fälla de stora träd som fanns på tomten där trekammarbrunnen skulle grävas ner.

Det blev väldigt öppet men för att se det positivt så fick jag bort både granar och stora björkar som verkligen dricker vatten.

Sagt och gjort inom ett par timmar så hade grävskopan grävt bort den gamla brunnen och placerat ner en ny av plast  med  infiltrationsrör.

Nu gällde det att snygga till marken och plantera  ner nya träd.
Vi besökte Nolia i Umeå och köpte fina träd från Blomqvists plantskola från Finland.
Två stycken Malus domestica "Svarta Rudolf en nyhet och Malus domestica Gravethy båda med mörka blad.
Och en syrenhortensia.

Vi har faktiskt inte haft något regn på hela föregående vecka och inget ännu så det känns riktigt bra.


Ha det riktigt gott nu närmar sig hösten.

Gunilla

6 kommentarer:

 1. Ja, det gäller att se det positiva i saker men ändå inte kan förändra! Det ser ju ut att ha blivit ljust och fint hos dig! Var tvungen att googla på "Malus domesticca", är inte så bra på latinska namn...
  Ha det gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Låter ju lätt som en plätt och överstökat på en eftermiddag när du berättar. Gissar att det ändå är ett rätt stort projekt och kommer att bli en hel del arbete med att få ordning på allt, nya planteringar, gräs osv. Vi har vårat avklarat sen några år tillbaka. Känns väldigt skönt.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Det låter som det måste vara ett stort arbete att göra om och få nytt som är godkänt men så är ju reglerna och då är det bara att få det gjort vilket Ni lyckades med galant.Jag har nyligen besökt den plantskola som du nämner men jag gjorde inga inköp där men det fanns en hel del fina växter där som trivs i norr dessutom.Hälsningar Margareta

  SvaraRadera
 4. Ja ibland måste man göra saker som kanske inte vid första tanken är bra. Tror nog att ni blir nöjda med det som det är nu med. Du får ju chansen att plantera nytt då det är ju alltid kul. Här har vi en varm dag igen efter en sån där regnig mellandag som behövs också Det ska bli spännande att få se hur det ser ut nästa sommar.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Det kostade väl en massa pengar med, men måste man fixa till det, är det ju inget annat att göra. Men du verkar ju att tycka det var bra med.

  SvaraRadera
 6. Vad kul att få plantera nytt! Blomqvists hade väldigt mycket fint på Nolia.

  Daniel

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill lämna en kommentar eller bara visa att du har varit inne och tittat.

08.12.16

free counters

Min blogglista

Här är jag medlem

muspekare

Flower 62